Мощна буря удари Румъния

0
У нас НИМХ обяви опасност от поройни наводнения в следващите 48 часа
У нас НИМХ обяви опасност от поройни наводнения в следващите 48 часа

Мощна буря връхлетя Румъния. От кадри в социалните мрежи се вижда как градушка, придружена със силен вятър и пороен дъжд се сипят в град Залъу.  

Бурята нанесе материални щети на покриви, жилища и автомобили, като към момента властите изчисляват щетите, предаде Канал 3

Град Залъу е административен център на окръг Сълаж, за който румънските метеоролози бяха обявили червен код за опасно време вчера.

Очаква се лошото време в страната да продължи и през уикенда. 

У нас НИМХ обяви опасност от поройни наводнения в следващите 48 часа.

Студен атмосферен фронт ще премине от запад на изток от четвъртък нататък. През втората половина на седмицата времето ще е с валежи, гръмотевици и градушки, които ще са по-интензивни в Западна и Централна България, прогнозират синоптиците.

Условия за значителни количества валежи ще има в петък. Капризното пролетно време ще се задържи до средата на следващата седмица. С нахлуването на по-хладен въздух дневните температури ще паднат с няколко градуса, но ще се задържат около 23-24 градуса.

Заради очакваните интензивни валежи, хидролозите в НИМХ обявиха опасност от поройни наводнения в следващите 48 часа. По-високото ниво "тревога" е в сила за горните течения на река Осъм в Северна България и река Тунджа в района на язовир "Копринка".

Под наблюдение са още река Владайска от водосбора на Искър и река Ерма в Западна България.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари