Морето край Бургас стана оранжево

0

Странна течност замърси водата край бургаската Морска гара.

За оранжевеещата субстанция, която се носи край кея до „Магазия 1”, сигнализира очевидец, който е изпратил и снимки, съобщава "Флагман".

Така изглежда водата край Морска гара. Не знам какво е това, но не ми изглежда безопасно”, пише притесненият човек.

Има няколко варианта за подобно замърсяване, но не е нищо сериозно. Разпоредил съм проверка и до няколко минути наши екипи ще са на място, за да установят точните причини”, категоричен бе изпълнителният директор на "Пристанище Бургас" ЕАД Диян Димов.

В рамките на минути се появи и официална информация от въпросната проверка. Под трафик кулата се извършват ремонтни дейности, в частност: рехабилитира се кеят на нулевото му ниво с подмяната на тетраподите – тежки бетонни конструкции, чиято цел е да намали силата на вълните, за да се запази целостта на конструкциите.

Работят водолази, които поставят бетонните конструкции. Понеже те са тежки и се слагат на нулевото ниво, тоест дъното, при поставянето им се вдига голямо количество тиня. Тя изплува на повърхността и се получава въпросният „ефект”. Това не е опасно и не е проблем за чистотата на водата”, разкри Диян Димов.

Това обаче съвсем не е първият случай, в който бургазлии се паникьосват безпричинно от подобни гледки на Морска гара. В средата на лятото, при подобен случай, телата на мъртви мишки бяха изплували на почти същото място. Причината тогава – гризачите са попаднали в каналите под кея, докато те са били празни и когато водата ги е заляла, са се удавили.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари