Тонове кална вода замърсява морето на Офицерския плаж във Варна

0
Плажуващи са подали сигнал в екоинспекцията. Експертите дошли след пет дни, но не установили наличие на кална вода
Плажуващи са подали сигнал в екоинспекцията. Експертите дошли след пет дни, но не установили наличие на кална вода Видео: БНТ

Тонове кална вода замърсява морето на градския плаж във Варна.

Калната вода идва от Шокъровия канал, който се влива в морето на Офицерския плаж. Той преминава почти през целия град и е предназначен за отвеждане на дъждовните води, информира БНТ.

Симеон Карадимов, спасител: Дъжд не е валял, така че не е нормално такова количество вода да се изсипва. Това се случва редовно, забелязал съм от месец, предимно събота и неделя, когато евентуално не могат да реагират службите.

Миналият уикенд плажуващи са подали сигнал в екоинспекцията. Експертите дошли след пет дни, но не установили наличие на кална вода.

Симеон Карадимов: Вчера дойдоха и констатираха, че няма и аз подписах протокола, но днес виждате какво е състоянието. Плажът е предимно детски, страхуват се хората.

Стигайки до морето течението отнася калната вода на юг. Но въпреки мръсното петно на плажа - хора във водата не липсваха. Дори и деца.

Нашият екип също подаде сигнал до екоинспекцията. Оттам ни казаха, че са го прехвърлили до Басейнова дирекция. От Басейнова дирекция ни обясниха, че не е в тяхната юрисдикция, защото това било зона за къпане и отговарят от Регионалната здравна инспекция. Опитите ни да се свържем днес с тях обаче бяха безуспешни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари