Момичешка банда "вършее" из Русе

5
Под ударите на групата са попаднали фризьорски салони, заведение и дори недостроен строителен обект
Под ударите на групата са попаднали фризьорски салони, заведение и дори недостроен строителен обект Видео: NOVA

Банда от малолетни е извършила серия от обири в Русе.

Под ударите на групата, от 4 момичета и едно момче на възраст между 11 и 13 години, попаднали основно фризьорски салони в центъра на града. Полицията е намерила извършителите, а районната прокуратура ще подаде сигнала към Местната комисия за борба с противообществените прояви.

Три фризьорски салона са били обрани само за един ден. Групата тийнейджъри влизали в обектите по различен начин. Вземали пари, цигари и козметика.Там, където не намирали нищо, разхвърляли и чупели, предава NOVA.

Идеята е била, ако не могат да вземат нещо, по добре да натрошат. Счупили са ми една машинка, която е професионална и една ножица. Рязали са изкуствени коси”, разказа фризьорката Ася Стефанова.

Собственик на недостроен строителен обект се е оплакал, че при него щетите са за над 3 хил лв. Изпочупени са плочки в недовършените бани, стени са заливани с блажна боя и най-вероятно от този строеж е откадната и щанга тип „кози крак”, с която пък е разбит един от фризьорските салони.

В списъка с кражбите на малолетната група се добавят и напитки от разбито кафене в центъра на Русе. От едно от училищата, в което учат част от децата заявиха, че нямало как да отговарят за поведението им, защото действията им не били извършени в учебно време. С възпитанието им ще се заемат от Местната комисия за борба с противообществените прояви.

Най-ефективните мерки в тези случаи са задължаване на лицата да участват в някакви програми или обучения за корекция на тяхното асоциално поведение, или поставянето им под надзора на обществен възпитател”, каза Симона Балканска от Комисията за борба с противообществените прояви.

Собствениците на фризьорски салони  ще търсят обезщетение за нанесените вреди от родителите на малолетните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари