Момиче от социален дом опита да пререже вените си

0
На другия ден детето отново се самонаранило на лявата ръка / Снимката е илюстративна
На другия ден детето отново се самонаранило на лявата ръка / Снимката е илюстративна Снимка: Shutterstock

Дете, настанено в Център от семеен тип “Жулевия дом“ в пазарджишкото село Лесичово, е опитало да си пререже вените и е изпратено за консултация и лечение в столично здравно заведение.

Момичето е било настанено в социалното заведение преди месец и няколко пъти е напускало без разрешение дома, като директорката на дома своевременно е сигнализирала полицейските служители, дирекция „Социално подпомагане“ в Пазарджик и местната община за поведението на възпитаничката си. След всяко от бягствата са провеждани разговори с момичето от психолога на центъра, които не са довели до резултат, предаде "Монитор".

След поредното бягство на 17 ноември и след като полицаите върнали обратно бегълката, вечерта към 18,25 ч. детето е направило опит да си пререже вените. От ръководството на социалната услуга са позвънили на телефон 112 и детето е било прието за преглед в МБАЛ – Пазарджик и е консултирано от психиатър.

На другия ден била проведена среща по Координационен механизъм за взаимодействие при работа в случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и за взаимодействие при кризисна интервенция след направен около 16.30 часа втори опит от страна на детето отново да се самонарани на лявата ръка.

Тинейджърката е била прегледана от лекар, който се е обадил на телефон 112. След пристигането на Спешна помощ е констатирано, че има само драскотини. Проведен е разговор с детето, след което се взема решение да бъде хоспитализирано в Детско–юношеска психиатрия  в столицата и то е прието в клиниката.

Отдел „Закрила на детето“ към социалната дирекция в Пазарджик продължава своята работа с детето в посока опазване на здравето му, превенция на рисково поведение и превенция от въвличане в трафик и насилие, включително изследване на възможностите за намиране на по-подходяща среда за него.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари