Момче спаси паднал щъркел

6
Радослав Рангелов видял птицата на пясъка
Радослав Рангелов видял птицата на пясъка

Ученик от Белозем спаси млад щъркел. 

Вчера Радослав Рангелов видял птицата на пясъка. Оказало се, че тя е паднала от близкото гнездо, когато направила първия си опит да лети. Без да се колебае, момченцето вдигнало щъркела от пясъка и го прибрало в дома си. След това близките му позвънили на кмета Иван Тачев, за да го попитат какво да правят. И осигурили на неочаквания си гост всичко необходимо, за да оцелее.

Обикновено в първия си опит да летят младите щъркели падат от гнездото. Тъй като родителите им вече не се грижат за тях, често се случва да умрат от глад или обездовняване. Затова и ги посъветвах да сложат до щъркела една кофа с вода”, разказва пред Traffic News кметът на селото, което е известно с десетките си гнезда, а през 2005 г. бе обявено за Европейско село на щъркелите.

Тази сутрин, когато отишъл в дома на малкия герой, кметът останал изумен от грижите, положени за птицата.

Така професионално го беше хванал за ключа и му беше прибрал крилата, все едно цял живот с това се е занимавал”, хвали го Тачев.

Благодарение на Радо, щъркелът е добре и вече е в спасителния център за диви животни в Стара Загора. Там птицата ще бъде обезпаразитена и ще й бъдат направени пълни изследвания. Най-вероятно ще бъде пусната в природата след около 20-ина дни, малко преди миграцията, за да може да се групира и да отлети с останалите на юг.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари