Моля ви, не ровете в случая с Дейман Душев

0
От Варненската прокуратура подозират, че 14-годишното момче е имало семейни проблеми
От Варненската прокуратура подозират, че 14-годишното момче е имало семейни проблеми

“Моля ви, недейте да ровите в случая с Дейман Душев. Не даваме подробности за самоубийства, а очевидно момчето е имало семеен проблем.”

Така от варненската прокуратура коментираха мотива за самоубийството на 14-годишния ученик от Първа езикова гимназия в морската столица. Момчето бе намерено мъртво на 1 април сутринта пред блока си, пише 24 часа.

Душев е живеел на деветия етаж с майка си, която е рускиня. Дейман имал нещо като пастрок, с когото били в прекрасни отношения, твърдят съседи. Истинският му баща пък е таксиметров шофьор.

Запитани от “24 часа” дали Душев не е искал да се премести при него, от прокуратурата отказаха коментар.

Най-вероятно Дейман е скочил от стълбищния прозорец между 6-ия и 7-ия етаж, защото там разследващите са намерили отпечатък от маратонката му.

“Дейман беше много добър ученик. Нито преподавателите му, нито съучениците му са имали някога каквито и да било проблеми с него.” Това заяви директорът на гимназията Веселин Василев. Дейман никога не е влизал в конфликти със съучениците си, макар че тренирал за боец в ММА стил, казаха негови приятели. Въпреки това, точно хора от компанията на младежа пуснаха във фейсбук версията, че осмокласникът е бил в някакъв конфликт с други тийнейджъри по време на дискотеката в петък през нощта.

“Той беше слънчево дете. Мога да кажа, че дори беше популярен сред съучениците си, обичаха го. Никой от тях не е казал лоша дума за него. Дейман беше много добър ученик и мнението на колегите преподаватели е, че го е чакало много хубаво бъдеще. Никога не е отсъствал от занятия, беше много старателен ученик, добави директорът Василев.

Според приятели във фейсбук в петък вечерта Дейман бил с няколко съученици във варненска дискотека в центъра. Там според информацията им някой сипал наркотично вещество в питиетата на компанията и почти всички били надрусани. По-късно тези, които са дрогирали компанията, проследили момчето до дома му, където го нападнали и изхвърлили от терасата.

Тази версия обаче засега не е потвърдена от разследващите, но те не изключват нито един от възможните варианти, коментираха от пресцентъра на полицията във Варна. “Работи се по няколко версии за смъртта на 14-годишния ученик, като разследването се води под наблюдението на районната прокуратура - Варна, каза Ивана Милева от ОД на МВР - Варна.

Заради тези фейсбук версии се наложи психолози от Първа езикова да работят с класа на Дейман, за да успокоят децата. Те се тревожеха, че съученикът им наистина може да е станал жертва на лоши хора.

Дейман беше изключително талантливо дете. Не можем да повярваме, че вече го няма. Той бе интелигентен и възпитан, гледаше ни в очите по време на тренировките, винаги ни е говорил на “Вие” за разлика от останалите състезатели. Предстоеше му голямо бъдеще в нашия спорт. На първото си състезание трябваше да стане шампион, но нещо съдиите не бяха точни и спечели вицешампионската титла”, каза треньори от клуба на Душев “ММА Варна”, който има европейски шампиони.

Миналата година бизнесмен от деветия етаж на същия блок също се хвърли от прозореца и загина на козирката на входа.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари