Молдова одобри суспендирането на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа

2
Към момента 21 държави са прекратили изпълнението на този договор
Към момента 21 държави са прекратили изпълнението на този договор

Към момента 21 държави са прекратили изпълнението на този договор

Правителството на Молдова одобри суспендирането на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа (ДОВСЕ). Държавният секретар на Министерството на отбраната Валерий Мижа заяви, че в бъдеще страната може да се върне към изпълнението на договора, изпълнението на който към настоящия момент са прекратили 21 държави, съобщава вестник "Коммерсант“, цитиран от Агенция Фокус.

"Вземайки предвид фундаменталната промяна в обстоятелствата, настъпила в сравнение с тези, които са съществували към момента на сключването на ДОВСЕ, подписан в Париж на 19 ноември 1990 година, Молдова прекратява действието на ДОВСЕ към прилагането му по-късно“, заяви Миха.

Решението на молдовското правителство ще влезе в сила 150 дни след уведомяване на страните по договора. Освен това решението на правителството трябва да бъде одобрено от парламента, а след това и от президента на Молдова.

ДОВСЕ е подписан през 1990 година. Той определя квоти за броя на танковете, бронираните машини, артилерията, ударните хеликоптери и бойните самолети. Русия спря участието си в договора през юли 2007 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Тия да си траят,
    За да не се окаже, че Молдова е .... следващата република в пределите на РФ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари