Модели на Tesla заключват собствениците си вътре

1
Неприятностите идват след проблеми с електрозахранването
Неприятностите идват след проблеми с електрозахранването Снимка: Tesla

Неприятностите идват след проблеми с електрозахранването

Собственици на електрически автомобили Tesla започнаха да се оплакват масово, че автомобилите им ги заключват вътре след неочаквани проблеми с електрозахранването. Подобни инциденти станаха известни, след като британски автомобилен блогър съобщи за проблема, а оттогава броят на оплакванията само нараства.

В края на миналата година Том Екстън разказа на абонатите си как новият му електромобил Tesla Model Y внезапно спрял на магистрала, въпреки че зарядът на батерията трябвало да издържи повече от 320 километра. След като спрял, Екстън не могъл да излезе от автомобила. Наложило му се да използва механизма за аварийно отваряне на вратата, при което прозорецът се счупил, разказва Dir.bg.

Всички модели на Tesla са оборудвани с дръжки за аварийно отваряне на вратите. Намирането им без ръководство обаче може да е трудно, особено в ситуация на паника. Освен Акстън и други собственици на Tesla са имали подобни проблеми. През юли 73-годишният Рик Мегисън от Аризона разказа как се е оказал заключен в своя Model Y в гараж по време на горещото лято, когато температурата в автомобила може да достигне 54 градуса по Целзий.

Това се е случило, след като неговият Model Y внезапно е загубил мощност. "Не можех да отворя вратите. Не можех да сваля прозорците. Компютърът умря и не можех да отворя отделението за ръкавици. Не можех да отворя нищо", разказва Мегисън. За щастие сестра му успяла да отвори вратата с помощта на мобилното приложение на Tesla.

До момента е известно, че десетки собственици на Tesla са подали жалби до федералните регулаторни органи на САЩ относно внезапното блокиране на техните електромобили. В отговор регулаторите препоръчват на водачите да проучат аварийните механизми на своите електромобили. Tesla все още не е коментирала ситуацията и затова много шофьори може да разберат за проблема твърде късно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    джони
    Трябваше да си купите МОСКВИЧ
  • -3
    1
    Илон
    Чакайте малко... Значи първо казвате, че захранването на колата умира, а после, че се отворила с мобилното приложение. Как моята Тесла не го направи това нито веднъж.... Познавам само един приятел с Тесла и тя го заключи преди година, само защото беше барникал нещо по нея. Сакаше да я побългари. Успя.... Само да я прецака и да и смени цвета...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари