Множество случаи на настанени в болница след ухапвания от комари в Турция

1
Най-честите оплаквания са за сърбеж и подуване на крайниците
Най-честите оплаквания са за сърбеж и подуване на крайниците

Турското здравно министерство издаде списък с мерки, които хората да предприемат срещу ухапвания от комари

Причината е, че случаите на ухапани хора, настанени в болница, растат в Истанбул, съобщава “Дейли Сабах”, цитиран от bTV

Сред съветите са носене на дрехи с дълги ръкави, използване на мрежи против комари и използването на репеленти против комари.

За обществените места се препоръчва да се избягва посещението на плувни басейни. Водата във фонтаните, които са на открито, трябва да се сменя поне веднъж на два или три дни.

Министерството също така посъветва хората, които се връщат от страни, изложени на риск от малария, да посетят здравно заведение, ако внезапно получат симптоми като треска, главоболие, мускулни болки или умора.

Болниците в Истанбул съобщиха за увеличаване на броя на хората, търсещи лечение след ухапвания от комари през последните седмици. Най-честите оплаквания са за сърбеж и подуване на крайниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари