Многократно осъждани крадци остават в ареста в Русе

0
Единият е проникнал в складова база в Николово седем пъти
Единият е проникнал в складова база в Николово седем пъти Снимка: Getty Images

Районен съд – Русе уважи исканията на прокуратурата да бъдат задържани под стража две лица, обвинени в различни кражби в условията на опасен рецидив.

Обвиняемият по първото дело – 28-годишният Н. С. е привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от 10.03 до 18.03.2022г., на седем пъти, в късните вечерни часове, прониквал в складова база в с. Николово, от където изнесъл и натоварил в л.а. „Фиат Пунто“, без знанието и съгласието на собственика им, 332 ролки различни по вид хидроизолации /битумни мембрани/, на обща стойност около 38 000лв.

24-годишният И. Х. е обвиняем по второто дело за това, че в периода от 14.10. до 02.12.2021г., на три пъти, по сходен начин, отнел три велосипеда и две заключващи устройства за тях, от владението на три различни лица.

Районен съдРусе счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. И двете лица са признали за стореното от тях. Според съда, е налице реална опасност тези хора да се укрият и да извършат други престъпления. Този извод следва, на първо място, от квалификацията „опасен рецидив“, както и от многобройните им осъждания. Н. С. е изтърпял последното наказание лишаване от свобода през м.юни 2021 г., а И. Х. – през м.август 2021 г. Това, според съда, сочи, че обвиняемите са личности с висока степен на обществена опасност, с трайно изградени престъпни навици, незачитащи чуждата собственост и независимо от предходните осъждания не са се поправили към спазване на законите и добрите нрави.

Определенията, с които Н. С. и И. Х. са задържани под стража, подлежат на обжалване в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари