Русенец краде гориво от бензиностанции, после го продава

0
Съдят рецидивист за поредица кражби на гориво от бензиностанции в Русе
Съдят рецидивист за поредица кражби на гориво от бензиностанции в Русе

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишен рецидивист, извършил поредица кражба на дизелово гориво от различни бензиностанции.

Обвинението срещу Севдим Я. е за това, че между 1 и 6 октомври 2015 г. в Русе на четири пъти, като ползвал автомобил „Опел Корса“, откраднал дизелово гориво. 68 литра гориво е успял да открадне от „ОМВ Чародейка”, 68.88 литра от „Еко България” ЕАД, близо 70 л. дизелово гориво от бензиностанция “Европа“ и дизелово гориво 69 л. и автомобилна газ 19 л. от бензиностанция „Газпром“. Всичко е на обща стойност 616.78 лева.

На 5 октомври 2015 г. в гр. Русе, Севдим се опитал да заблуди служителите на бензиностанция „Лукоил“, че ще плати зареденото дизелово гориво в пластмасови туби - общо 100 литра на стойност 200 лева. Така причинил на дружеството, имотна вреда за 200 лева, като деянието този път останало недовършено.

Обвиняемият е осъждан многократно, като има 18 присъди за различни престъпления. Кражбите на гориво извършвал, като спирал в района на бензиностанцията. Слизал от колата, носейки четири пластмасови туби. Използвал момент, в който обслужващите бензиноколонките са ангажирани и зареждал сам тубите, които носел. След това по най-бързия начин ги натоварвал в автомобила си и напускал бензиностанцията, без да заплаща горивото. Откраднатото по-късно продавал.

Севдим Я. е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари