Младежите от студио „Маска“ взеха специална награда от театрален фестивал в Севлиево

0
Младите русенци се представиха отлично с постановката "Тези вълшебства в живота къде са?"
Младите русенци се представиха отлично с постановката "Тези вълшебства в живота къде са?" Снимка: Община Русе

Младите русенци се представиха отлично с постановката "Тези вълшебства в живота къде са?"

Театрално студио "Маска" към Общинския Младежки дом взе участие в 12-ото издание на Националния детски театрален фестивал "Вълшебникът театър", който се проведе от 10 до 12 октомври в Севлиево. Младите русенци се представиха отлично и си тръгнаха със специалната награда на Бизнес сдружение „Севлиево ХХI век”.

Във форума взеха участие театрални трупи и формации от цялата страна. ТС „Маска“ се представи във втория фестивален ден с постановката "Тези вълшебства в живота къде са?". Децата имаха възможност да видят как се възприема играта им от публика извън родния град, да гледат постановки на свои връстници от страната и да се запознаят с тях. По време на престоя си в Севлиево младите театрали направиха и кратка културна разходка из града и околностите, съобщиха от Община Русе.

Наградените постановки бяха оценявани от жури от професионалисти в областта - Алфедин Ахмедов - актьор и директор на Габровския театър, Никола Узунов – режисьор, и Венета Петкова – ръководител на детския комплекс в Севлиево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари