Младежът, наръгал 12 пъти с нож свой съученик, поиска да излезе на свобода

0
Младежът, наръгал 12 пъти с нож свой съученик, поиска да излезе на свобода
Снимка: Монитор

16-годишният Иван Генчев, който наръга многократно с кухненски нож своя съученик Искрен, поиска отново да излезе на свобода. Той е в ареста от миналия октомври, когато бе задържан в пловдивска болница. Малко преди това се скарал със съученика си Искрен в дома му в Пловдив. Кавгата между двамата преминала разумните граници и прераснала в саморазправа с кухненски ножове.

Случаят потресе близки и познати на двете момчета, които не можеха да си обяснят безпричинния гняв на Иван. Извършителят от 4 месеца е зад решетките и преди дни пробва отново да излезе на свобода с мотива, че изпуска учебен материал.

Номерът му не мина пред апелативния съд, който прецени, че младежът е с висока степен на обществена опасност, а случаят е изключително жесток.

„Спри!”, крещяла жертвата Искрен на нападателя си Иван. Виковете били чути от комшийка, чийто показания станаха ясни в апелативния съд на 20 февруари. Скандалът между съучениците тръгнал заради продаден от Иван плейстейшън, който бил на Искрен. Кланото момче дало компютърната игра на приятеля си да я пласира. Иван обаче не дал парите от продажбата на Искрен. Това е работната версия за жестоката случка в апартамента на Искрен в пловдивския квартал „Каршиака”. Разследването до момента установило, че по време на кавгата Искрен е бутал и блъскал Иван, но младежът от Съединение първи грабнал кухненския нож.

Двамата се сборичкали за ножа и жертвата успяла да изтръгне острието от ръцете на Иван, ставало ясно от разпитите на двамата. Именно по този начин и извършителят получил рани по пръстите на двете си ръце, заради които след клането потърсил медицинска помощ. След това Иван взел нов нож от кухнята, с който успял да прободе почти до смърт своя съученик.

Въпреки виковете и апелите на Искрен към килъра си да спре да го ръга с ножа, Иван не спрял, докато не го оставил почти бездиханен. „Не намушкване, а свирепо клане. Такова нещо не бяхме виждали”, казаха лекарите от Университетска болница в Пловдив, които успяха да спасят живота на тежко ранения Искрен.

Той имал над 12 рани от нож в корема, гърдите и гърба. Нямало вътрешен орган, който да не бил прободен. Всичко в апартамента на Искрен било оплискано с кръв, стана ясно по време на съдебното заседание.

След като Иван приключил с нападението, отишъл в спалнята на жертвата си. Там намерил чисти дънки. Свалил своите, които били окървавени и обул чисти панталони. След това оставил агонизиращия Искрен и се отправил към автогара „Север”, за да си хване рейс за родния Съединение. На автогарата обаче бил видян от свои познати, които го попитали защо от ръцете му тече кръв. Иван Генчев скрил истината от тях, въпреки че можел да им каже и да съдейства за спасяването на тежко ранения Искрен.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари