Младеж, ухапал полицай при арест, осъди прокуратурата за 4000 лева

2
Наказателното производство било прекратено заради липсата на престъпление
Наказателното производство било прекратено заради липсата на престъпление Снимка: NOVA

Наказателното производство било прекратено заради липсата на престъпление

23-годишният Петър Маринов от Карлово, който ухапа полицай при задържането му на 22 март 2019 г., осъди прокуратурата да му плати обезщетение от 4000 лв., защото повдигнатото му обвинение е незаконно. Искът на младежа е бил за 10 000 лв., но състав на Карловския районен съд намира, че справедливата компенсация за преживените душевни страдания е с 6000 лв. по-малко, пише 24 ЧАСА.

Вечерта на цитираната дата полицаите извършвали проверка за наркотици. 19-годишният тогава Петър стоял на улица в Карлово, бил с качулка на главата и тъмни очила. Служителите на МВР били цивилни, колата им също не била обозначена. Когато се насочили към младежа, той побягнал, те го последвали, блъснали на земята и той ухапал един от тях по крака. Бил задържан и обвинен в съпротива на полицията и нанасянето на телесна повреда. Дни след случилото се Петър Маринов обясни, че не е разбрал, че към него се насочват полицаи, помислил ги за крадци.

Наказателното производство срещу него е прекратено на 6 декември 2019 г., а всяко недоказано обвинение се води незаконно. Затова и той завел дело срещу прокуратурата и описал как се притеснявал, че може да бъде осъден, не можел да спи, странял от приятелите си и т. н. Негов баща е карловският адвокат Станко Маринов.

Решението на магистратите в Карлово подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари