Младеж, глобен за дрифт в подземен паркинг, има 17 нарушения за 4 години

2
Два пъти му е отнемана шофьорската книжка
Два пъти му е отнемана шофьорската книжка Видео: bTV

3 000 лв. глоба и отнета шофьорска книжка е наказанието за бургаски шофьор, който беше уличен за дрифтове в подземен паркинг на голям магазин в Бургас.

Става дума за 21-годишен младеж, шофирал опасно в подземния паркинг. Самоличността му е изяснена благодарение на кадрите от охранителни камери.

Младежът има книжка от близо 4 години, а за това време има редица глоби – 17, посочиха от МВР, цитирани от bTV. Органите на реда допълниха, че той два пъти е лишаван от свидетелство за управление на МПС.

Частни охранители са подали сигнал в полицията и последвало задържането на мъжа.

Имаме добра координация с охранителните фирми в града и реагирахме бързо. Установихме и издирихме водача. Наложихме санкция, беше констатирано и второ нарушение – нерегламентирано затъмнени стъкла. Автомобилът е спрян от движение до отстраняване на повредата“, уточни комисар Неделчо Рачев, началник на сектор "Охранителна полиция" към ОДМВР-Бургас.

От неправителствени организации сигнализират, че подземният паркинг е „любимо място“ за младежите, които обичат да шофират рисковано. Манол Тодоров от сдружение „SOS–ПТП“ обясни, че инцидентът е станал в час-пик, когато паркингът е бил пълен, а не в ранните часове, при липса на автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари