Млада жена си татуира очните ябълки

0

24-годишната Кат Галинджър се гмурва дълбоко в дебрите на боди арта, но експериментът ѝ завършва с ужасяващи резултати.

Татуировка в окото почти я ослепява и оцветява сълзите ѝ в лилаво. Целта на татуировката била да оцвети очната ѝ склера, бялата част на окото, но нещата се развили зле, с болка и вероятност за перманентно увреждане на зрението. Сега младата жена споделя историята си с надежда, че други няма да повторят нейната грешка, пише Newsweek.

В публикация във Фейсбук, споделена хиляди пъти, Галинджър, която е от Канада, обяснява как опитът да оцвети очната си ябълка в лилаво едва не ѝ коства зрението. Според жената татуистът не разредил мастилото и инжектирал твърде голямо количество в окото ѝ. То се подуло и мастилото изтекло навън.

Веднага след процедурата Галинджър разбрала, че нещо не е наред. Отишла в местната болница, където ѝ предписали антибиотични капки за очи за 10 дни. Те не помогнали, а окото ѝ се подуло още повече и почти се затворило.

Стероидните капки довели до образуване на съсирек около клепачите. Галинджър не можела да вижда добре с възпаленото око и имало опасност да ослепее напълно.

Модата да се оцветява очната ябълка е нова и бавно набира популярност. Според офталмолога д-р Дейвид Флъг, практиката е опасна и много рискована.

„Според мен това е чиста лудост. Може да бъде направено, но няма проведени изследвания върху безопасността. Трябва да си ненормален, за да си го причиниш.“, казва лекарят.

Дори Луна Кобра, човекът, който пръв популяризира процедурата преди 10 години, е съгласен, че тя не е безопасна. В момента той се бори да я обявят за незаконна.
„Опитвам се да издействам забрана на това. Мисля, че трябва да се обяви за незаконно.“, казва Кобра.

След лечението Галинджър пусна във Фейсбук профила си нова информация, че зрението ѝ се е подобрило в последните няколко седмици. Но лекарите са я информирали, че никога няма напълно да възстанови зрението на увреденото си око.

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари