Млад мъж влиза в затвора за убийство на пътя край Борово

0
25-годишен мъж ще лежи 4 години зад решетките
25-годишен мъж ще лежи 4 години зад решетките

На четири години лишаване от свобода при общ режим и лишаване от права да управлява МПС за срок от шест години е осъден 25-годишен мъж, който при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и причинил катастрофа, в резултат на която един човек е загинал и петима са ранени - престъпление по чл.343 ал.4, вр. с ал.3 б.“б“ пр.1, вр. с ал.1 б."в", вр. с чл.342, ал.1 пр.3 от НК.

Съдът призна Кристиян П. е за това, че на 21.02.2015 г., на първокласен път Русе - Велико Търново, в района на землището на гр.Борово, при управление на лек автомобил ”Ауди 80”, нарушил правилата за движение по пътищата, загубил управлението на автомобила, като в платно за движение с две пътни ленти навлязъл в лентата за насрещно движение, без да изпреварва или заобикаля, при което допуснал пътно транспортно произшествие, при което причинил смърт на едно лице - Николинка М., тежки телесни повреди на Петьо П., средни телесни повреди на Христо П. и на Теодора Г. и леки телесни повреди на още двама човека.

На 21.02.2015 г., обвиняемият пътувал от гр.Русе за гр.Сливен, с лек автомобил “Ауди 80“, в който се возили Теодора Г. и Мариян Г. Около 09.00 часа Кристиян управлявал автомобила със скорост 73.8 км/ч. По същото време в отсрещната лента, посока Велико Търново - Русе, се движел лек автомобил “Мерцедес 200 Д“, със скорост 56.6 км/ч., управляван от Христо П., като в него се возели Петьо П., Хриска Т. и Николинка М. В този момент обвиняемият загубил управление на аудито и навлязъл в насрещната лента за движение. Забелязал движещия се срещу него лек автомобил “Мерцедес 200 Д“ и направил опит да предотврати сблъсъка, но не успял и причинил катастрофа. Николинка М. получила тежки травми и по-късно починала. Причинени са и множество телесни повреди на пътуващите в двата автомобила лица.

Присъдата на Окръжен съд - Русе подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари