Млад мъж декларира доход от 7,5 милиона лева!

0
По-голямата част от приходите му са от продажба на дялове в търговско дружество – 7,3 млн. лв., останалите му постъпления са от заплата
По-голямата част от приходите му са от продажба на дялове в търговско дружество – 7,3 млн. лв., останалите му постъпления са от заплата

7,5 млн. лв. облагаем доход е декларирал в годишната си данъчна декларация 36 годишен столичанин.

По-голямата част от приходите му са от продажба на дялове в търговско дружество – 7,3 млн. лв., останалите му постъпления са от заплата. Към 19 март 2015 г. 32 физически лица са декларирали доходи от над 1 млн. лв, съобщиха от НАП.

До момента в НАП са подадени 120 000 декларации за облагане на доходите, като близо една трета от тях са изпратени по електронен път – с безплатния персонален идентификационен код или с електронен подпис. От приходното ведомство очакват в оставащите 40 дни над 350 000 данъчни декларации от граждани.

През тази година ползването на 5% отстъпка от данъка върху доходите на физическите лица става, ако декларацията е подадена онлайн до края на март, гражданинът няма никакви неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до края на април. Подаването на декларации за доходите по интернет е възможно през тази година с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), издаван в офиса на приходната агенция по постоянен адрес.

В края на март изтича и срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци на юридическите лица.

Информация за подаването на декларации и плащане на данъци и осигуровки е достъпна на цената на градски разговор на информационния телефон на НАП 0700 18 700. Видео ръководства за попълване на декларацията за доходите на физическите лица могат да бъдат видени в Youtube канала на приходната агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари