Митничари спипаха 40 килограма хероин, укрит в машини за дезинфекция

2

Осуетената контрабанда е станала на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на ТД Митница Русе осуетиха контрабанда на голямо количество хероин през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат.

На 19.10.2021 г., на трасе „Изходящи автомобили и автобуси“ на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат, пристигнал товарен автомобил с българска регистрация. Водачът на МПС заявил, че превозва групажна стока с крайна дестинация Холандия.

Митническите служители са отклонили превозното средство за щателна проверка. В хода ѝ са били установени 20 машини за дезинфекция, опаковани в 10 кашона. При отваряне на фабричните капаци на машините инспекторите са открили голямо количество пакети, съдържащи кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви наркотест то реагирало на хероин, съобщиха от Агенция Митници.

Установени са 79 пакета с наркотичното вещество с общо количество 40,7 кг. Възложено е извършване на експертни справки на откритото вещество и за стойността на наркотика.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за опит за контрабанда на високорисково наркотично вещество - престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18 от НК.

Водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем за опит за контрабанда на наркотично вещество през границата на страната. По искане на Окръжна прокуратура – Видин съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари