Митничари се натъкнаха на близо 500 килограма ракия в частен имот в Лом

0
Количеството е конфискувано от митническите органи
Количеството е конфискувано от митническите органи

Количеството е конфискувано от митническите органи

При акция на полицията и митницата в Лом са иззети 470 килограма домашна ракия, за която не е бил заплатен акциз, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, предаде БТА.

Ракията е открита в частен имот, обитаван от мъж на 59 години от Лом. Тя е със съдържание на алкохол от 49 процента.

Количеството е конфискувано от митническите органи, по случая е изготвен констативен протокол и са снети сведения от нарушителя. В районното управление в Лом е образувана преписка по член 234 от Наказателния кодекс.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че от началото на тази година в региона са иззети 1433 литра домашна ракия, за която не е бил заплатен акциз. За същия период на миналата година са иззети около 620 литра ракия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Троянски монах
    Сега, понече вече е минало през съд и има прецедент, не те ли хванат на опален казан да вариш ракия, не могат да ти кажат и копче. Това с изземването на ракията до обявяване на съдебно решение е по ръба на закона. Какви са гаранциите ти, че няма да я подменят? 3-ти е прав донякъде. Никакви печати не трябват. Залепена найлонова лента над капачката и собствен подпис с маркер са достатъчни.
  • 1
    4
    88
    Килограми или литри?
  • 3
    3
    Де да знам
    Имам над тон и 200 литра ракия. Някой от ракиите ми на над 60 години. Такава традиция има семейството ми - варят ракия от прадядово време, но не пият. Аз май съм леката издънка. Та какви документи за акциз да ви покажа от преди половин век? И в момента в който тръгвате да ми я изземвате за да я съхранявате до делото ще ви направя луди! Върху всяко гърло на бутилка ще изискам да има подпечатана и придружена с мой подпис залепена защитна лента.
  • -2
    2
    Данчо-ментата
    Ха-така, така им се пада на всички гербопитеци! Бой по канчетата им! С техните камъни по техните глави... Като гласуват за долнопробна мутра-рекетьор, сега ще бъдат наказвани, санкционирани и рекетирани, докато им дойде акъла!!!! Този закон, превръщащ в престъпник всеки българин, който държи алкохол в дома си беше приет и вкаран точно от гербопитеците и от крадливият им дебел вожд боко-свинята от Банкя!
  • 5
    1
    Ракиджия
    Гадове! И как тоя човек ще преживее зимата :(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари