Минус 16 градуса, Хотанца е без ток

0
Жълт код е обявен за 7 януари в цялата страна заради ниски температури
Жълт код е обявен за 7 януари в цялата страна заради ниски температури

Жълт код е обявен за 7 януари в цялата страна заради ниски температури, на места и силен вятър.

Студено време с минимални температури минус 16° - минус 11°, максимални между минус 13° и минус 8°, сочи прогнозата за днешния Ивановден на Националния институт по метеорология и хидрология.

Към 8 ч. днес температурата на въздуха в Русе е минус 8.9 градуса. Снежната покривка в 24 см, съобщиха дежурните метереолози, предаде ТОП НОВИНИ.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Русе за затворени за движение на автомобили, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Изключение прави главният път за Велико Търново, който е част от европейското трасе Е-85. Той е отворен само за автомобили до 12 тона.

"На територията на община Русе е възстановено електричеството в почти всички населени места. Проблеми все още има единствено в Хотанца. Там екипите на Енерго-про работят по отстраняването им и се надявам днес ситуацията да се нормализира. С успокояване на времето, се надявам да бъдат разчистени и отворени постепенно и всички пътища в региона", сподели координаторът на Щаба за действие при тежки зимни условия на Община Русе и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в местната администрация Спасимир Димитров.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари