Министерството на отбраната не дава летището в Добрич, защото може да се наложи да го ползва

0
Това става ясно от отговор на Тодор Тагарев на въпрос на депутата Ивайло Мирчев
Това става ясно от отговор на Тодор Тагарев на въпрос на депутата Ивайло Мирчев Снимка: Фейсбук

Това става ясно от отговор на Тодор Тагарев на въпрос на депутата Ивайло Мирчев

През настоящата година, във връзка с усложнената международна обстановка, с бившето военно летище в Добрич не се предвиждат разпоредителни действия, за да може при необходимост да бъде използвано за цели, свързани с отбраната и сигурността на страната. Това пише министърът на отбраната Тодор Тагарев в отговор на въпрос на депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев, цитиран от БТА.

Депутатът пита какви са стратегическите намерения на Министерството на отбраната (МО) по отношение на летището, предвиждат ли се определени разпоредителни сделки с имота на този етап и какво е виждането на ведомството по отношение на бъдещото реализиране на обекта.

Бившето военно летище в Добрич е прието в управление на МО през 2002 г. като освободена инфраструктура с отпаднала необходимост за Българската армия. Състои се от няколко поземлени имота, информира Тагарев.

Заради причините, посочени от Тагарев, имотите, съставляващи летището, не са включени в план-графика на имоти, с отпаднала необходимост за МО, предвидени за осъществяване на разпоредителни действия за 2023 г.

Според министъра на отбраната динамиката на процесите в световен мащаб показва, че политиката в областта на военната и освободената инфраструктура изисква стратегически подход, поради което и визията за летището ще се определи съобразно необходимостта от провеждането на различни политики, от ангажираността на България с проблемите на международната сигурност и стабилност и с усилията на НАТО в тази насока.

През годините Община Добрич и Министерството на отбраната са водили разговори летището да бъде предоставено на града, за да бъде изграден интермодален терминал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    лайното тагарев
    Мръсен, долен БОКЛУК! За този си трябва Народен съд или още по-добре ритуалите на американския съдия Чарлз Линч!
  • 6
    2
    Вън!
    Единия лизач пита другия лизач, за да демонстрират загриженост, но и евроатлантическа активност. Споко, вече ви знаем номерата, направо го подарете на американците без увъртане. Ние, народа, обещаваме да продължаваме да събираме капачки. Долни боклуци!
  • 12
    1
    Бай Чеп
    Един вид, може да потрябва на англосаксонските господари за някои тъмни дела! Щото нашите военни и без друго имат повече летища отколкото самолети!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари