Милан Дивеков екзекутира пешеходец, дръзнал да пресече на зебра

0

Много съжалявам за случая. Искам по-лека мярка, заяви с притворени очи пред пловдивския окръжен съд 24-годишният Милан Ангелов Дивеков. На 12-и около 21,50 часа той уби на място 63-годишния пешеходец Димитър Димитров, докато пресичаше на зебра.Човекът е бил връхлетян от "Алфа ромео" с над 100 километра в час.

Дивеков бил пребит от събралото се множество на местопроизшествието. Бой отнесъл и спътникът му Златомир Златанов, твърди адвокатът на обвиняемия Димитър Антонов.
Прокурор Тодор Павлов е категоричен, че водачът трябва да остане в ареста. "Ако бъде пуснат, той ще яхне още по-бърза машина, за да ликвидира поредния непредпазлив пешеходец", пледира обвинителят. Павлов припомни "богата" щофьорска биография на 24-годишиня водач. Още на 7-ия месец, след като взел книжка, му е отнет контролния талон. Същата санкция е отнесъл още пет пъти за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. "Наказанията очевидно не са го превъзпитали, за да се стигне до екзекуция на човек, дръзнал да пресече на зебра", заяви прокурорът.

Той твърди, че напоследък пешеходните пътеки са се превърнали ешафод за добросъвеiтни пешеходци. "Не става въпрос за едно произшествие по непредпазливост, а за брутално нарушаване на Закона за движение по пътищата. Градът се превърна в едно бойно поле, в екзекуция на пешеходци, категоричен е Тодор Павлов.

Майката на Милан през цялото време плачеше в съда.

До минути съдия Нина Кузманова ще реши дали да остави за постоянно в ареста Милан или ще му наложи по-лека мярка.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари