Миков: Къде отиват парите, които Европа дава за бежанците?

0
Това попита на заседанието на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков
Това попита на заседанието на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков

"Къде отиват средствата, които Европа предоставя като помощ на България за справяне с проблема, каква е ефикасността на мерките и действията, които правителството и отделните министерства предприемат за решаване на този проблем?“

Това попита на заседанието на Националния съвет на БСП председателят на партията Михаил Миков. По думите му през почивния месец са се появили редица публикации, които дават много тежка оценка, включително с конкретни факти, за неспособността на България да осигурява външната граница на Европейския съюз.

„В очакване на позитивно решение за Шенген една такава информация се отразява твърде тежко върху авторитета на страната ни, като партньор на страните от Шенген и зачерква усилията на няколко правителства подред, както и бюджетни и европейски разходи, които са заложени като приоритет“, изтъкна лидерът на БСП

Първостепенен приоритет на този политически сезон са местните избори, заяви Миков. „През този сезон БСП и ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ трябва да продължи отвърждаването си на основна опозиционна лява алтернатива на дясното управление”, добави той.

Според Миков очертаните приоритети, които започват да се промъкват в изказванията на представители на правителството, показват, че те ще заложат основно на няколко теми, които следват от предишния политически сезон – съдебната власт и промените в Конституцията, Закона за предучилищното и училищното образование, закона, афиширан като „борба с корупцията”.

„Внесеният законопроект не може да реши тежките проблеми, съществуващи пред корупцинните практики в България и върховенството на закона”, категоричен бе Миков. Според него несъмнено предмет на сериозно обсъждане ще бъде и подготовката на бюджета за 2016 г. „Ако е вярна констатацията, че има преизпълнение на приходната част на бюджета, то тогава има всички основания ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ да постави основните социални въпроси, които бяха бюджетно неосигурени в Бюджет 2015г. Онези 16 права, които бяха орязани и замразени с проекта за бюджет за 2015г. да започне сериозна работа по подготовка на позициите ни във връзка с приемането на Бюджет 2016г.”, заяви лидерът на левицата.

Източник: ГЛАСОВЕ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари