Михайло Подоляк: ООН не разбира каква война се води в Украйна

1
ООН толерира позицията на Русия, твърди съветникът на украинския президент
ООН толерира позицията на Русия, твърди съветникът на украинския президент Снимка: Фейсбук

ООН толерира позицията на Русия, твърди съветникът на украинския президент

ООН не разбира напълно каква война се води в Украйна и до какво може да доведе желанието да се направят отстъпки на Русия в замяна на съживяване на "зърнената сделка", заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, цитиран от Укринформ и БТА.

"ООН наистина не разбира напълно за каква война става въпрос. Те не разбират до какво може да доведе подобна позиция от страна на ООН (отмяната на санкциите срещу Русия в замяна на възстановяване на споразумението за зърното). Позиция, която абсолютно окуражава Русия да продължи войната, да я засили, да я разшири, да разшири атаките срещу гражданската инфраструктура и т.н.", подчерта той.

Подоляк отбеляза, че ООН се стреми да се споразумее с Русия за сметка на Украйна, което е съзнателно нарушение на уставните документи на ООН и принципите на международното право. "Трябва да разберем, че ООН наистина толерира позицията на Русия и го прави редовно", каза съветникът на украинския президент.

Информационните агенции по-рано съобщиха, че генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е предложил на руския президент Владимир Путин да удължи срока на действие на зърнената сделка в замяна на свързването на дъщерно дружество на руската селскостопанска банка "Росселхозбанк" с международната платежна система СУИФТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    СкъсанЛявЧервенШушон
    А бе Пройдошек, който е с Русия задължително е на минуси. Украйна не е независима от32 години, а все още се бори за независимост и това е свързано с доста кръв. Ти който си русоид и с робско самосъзнание едва ли ще разбереш какво става в Украйна, да ти ЕПМ! Ние също сме на много минуси и макар на книга да сме в ЕС и НАТО, блядовете и техните слуги в България направиха на България доста минуси от 1944-та до сега.
  • -1
    3
    нда
    ако всичка са ти виновни, то ти си българин, ако ти си виновен за всичко си руснак, но ако всички са ти длъжни, то ти си украинец!
  • 0
    2
    До 1
    Е ,според теб кой е виновен ? След като четеш само руски маскирани '' истини'',май Украйна нападна Русия !
  • 0
    1
    Пройдошек
    Резултатите от "независимостта" на Украйна за 32 години. - Минус самолетостроенето - Минус корабостроенето - Минус космически изследвания - Минус здравеопазването - Минус 22 милиона души, 7 милиона бежанци, 8 милиона жители на освободените територии - Минус 20% от територията на страната, това са повече от 100 хиляди квадратни километра - Минус 2 милиона хектара земеделска земя - Минус 25% от БВП - Минус 41 находища на въглища, 41 находища на газ, 9 находища на нефт, 6 находища на руда и такива находища на благородни метали - Минус Азовско море - Минус правата и свободите на гражданите - Минус 400 000 войници от въоръжените сили на Украйна, загинали на бойното поле - Минус 450-500 хиляди преди здрави хора, които вече са осакатени в редиците на въоръжените сили на Украйна - Минус благосъстоянието на хората, в страната има тотална безработица - Минус банковата система - Минус енергийната система
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари