Михаил Константинов: За стабилно правителство може да се говори само, ако първите двама направят коалиция

1
Според проф. Константинов коалицията ПП и ДБ е в много тежко положение
Според проф. Константинов коалицията ПП и ДБ е в много тежко положение Снимка: БГНЕС

Според проф. Константинов коалицията ПП и ДБ е в много тежко положение

"За стабилно правителство може да се говори само, ако първите двама направят коалиция". Това каза проф. Михаил Константинов, дългогодишен заместник-председател на ЦИК, предаде Агенция Фокус.

"Тази коалиция ще има 133 депутати, което е абсолютно достатъчно и няма да се интересува от другите 4 партии. Но това е свързано с огромни проблеми и за двете страни. И повече за ПП-ДБ, защото те влязоха в изборите с много червени линии. Видя се, че те губят с пет мандата, толкова са по-назад от ГЕРБ", каза Константинов.

"Ако сравним тези резултати, с тези от предишния парламент, ще се види, че в него ГЕРБ имаше 67 мандата, а сега има 69. А двете партии ПП и ДБ имаха общо 73 мандата, а сега имат 69. Тоест, докато ГЕРБ печели два мандата, те губят 9", добави проф. Константинов.

По думите му, ГЕРБ са монолитна партия и засега Борисов държи пълен контрол, те нямат вътрешни проблеми.

Докато коалицията ПП и ДБ е в много тежко положение. "Един бивш техен министър призова някои хора да си ходят. Това не прави коалицията в добра кондиция, която да води стабилни преговори, защото е пред разпад. Някои техни членове може да търсят контакти с ГЕРБ, може като цяло ДБ да напусне коалицията, а може и депутатите поединично да напускат. Ще се получи ядро около ГЕРБ с депутати доста верни, защото те няма да имат шансове повече да влязат в парламента за следващите избори", поясни проф. Константинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    любопитен
    Сега е време да се разбере, кой от депутатите е отговорен и мисли за народа, и кой е влязъл в парламента само да получава 10 бона заплата. Мисля, че няма нищо страшно в това, ако лидерите на двете големи партии излязат и публично обявят, че предприемат да направят този непопуляран ход, но да го обявят публично и да поискат разбиране от своите избиратели. Тогава мисля, че трябва да ги разберем. Не можем да повтаряме безкрайно едни избори и да харчим пари напразно. Много по-страшно и непростимо ще бъде изграждане на такова правителство на "малцинството", защото за да приема решения явно има някакви задкулисни договорки. Как в Германия го направиха? И не само там, а и в много други държави. Но всичко е ясно и публично. Вярно е, може да има отлив на някакви проценти фанатични гласоподаватели, но и много хора, досега пасуващи или гласуващи по друг начин биха одобрили този ход. БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА СЕГА ОТ ИЗБОРИ, А ОТ РАБОТЕЩО СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО Имаме нужда от бюджет. Имаме нужда от антиинфлационни мерки. Имаме нужда от стабилност. Имаме нужда от постоянност и предвидимост. Имаме нужда от последователна външна политика, а не политика от типа орел рак и щука. Имаме нужда от вътрешна сигурност. От запазване на нашите граници от бежанския поток. Имаме нужда от промени в законодателството. Как може в Гърция за трафик на емигранти да има 20-30 години затвор и огромни гоби, а при нас да дават месечни присъди и то условно. От това имаме нужда, а не от шест, седми, осми и така до безкрай избори
  • 1
    2
    А бе...
    Като знам какви мъжки курви са – няма да се учудя!
  • 7
    1
    Гласоподавател
    Ако първите двама направят коалиция, единият от двамата повече никога няма да види парламент. Така, че умната!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари