Миа Халифа подкрепи иранските жени

0
Американската сексбомба подкрепи исканията на иранските жени да бъдат допускани до стадионите
Американската сексбомба подкрепи исканията на иранските жени да бъдат допускани до стадионите

Американската сексбомба от ливански произход Миа Халифа подкрепи исканията на иранските жени да бъдат допускани до стадионите.

В страната на аятоласите това е забранено от 1979 г., когато в страната се извършва Ислямската революция.

От този момент жените са със силно ограничени права и задължени да живеят по каноните на Шериата. Затова местните фенове, които искат да бъдат със съпругите си на стадиона, го правят в чужбина. На стадионите в Русия има доста банери с призиви да падне забраната.

Именно такъв кадър сподели Халифа, която направи име в порноиндустрията преди да се оттегли и да стане спортен коментатор. В публикацията си тя споделя, че първата й любов е била не момче, а спортен отбор и не може да си представи, че има държави, в които не допускат на стадиона или в залата само заради пола.

Спортът е една красива и обединяваща част от живота и никой не бива да бъде лишаван от шанс да го съпреживее”, коментира още Халифа.

Едва ли повлияни от призива й, но в столицата Техеран наистина се случи чудо. Властите пуснаха за пръв път в историята жени да гледат заедно със съпрузите си мача Иран – Испания (0:1) на огромен екран на стадион „Азади“.

Нежни половинки трябваше да бъдат пуснати на трибуните да гледат още първия мач на Иран на световното, но в последния момент властите отмениха прякото излъчване под открито небе и мачът бе показан само в киносалоните.

Дори 3 часа преди началото на двубоя с Испания вратите на стадиона се оказаха затворени за жените. Те обаче устроиха седяща стачка пред стадион „Азади“ и в крайна сметка трибуните се оказаха достъпни за всички.

Дали обаче в бъдеще ще бъде разрешено на фенките да посещават и самите мачове, все още е неизвестно.

Двама ирански фенове, които имаха щастието да гледат на живо мача на своите любимци в Казан обаче си вкараха истински автогол. Те попаднаха в телевизионните и фотографските кадри, въпреки че бяха опънали огромен плакат с надпис: „Не ни снимайте, съпругите ни мислят, че сме в командировка.“ Сега какви обяснения предстои да дават на половинките си като се приберат, само те си знаят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари