МГ „Баба Тонка“ отбеляза 100 години от първото честване на патронния си празник

2

Новоназначеният областен управител Детелина Ачева бе гост на тържествената церемония

Русенската математическа гимназия „Баба Тонка“ отбеляза 100 години от първото честване на патронния си празник.

На тържествената церемония присъства заместник областният управител Детелина Ачева, която посочи, че многобройните постижения в олимпиади, конкурси и проекти са знак за качественото образование, което предоставяте преподавателите в училището. „Уверявам Ви, че ръководството на Областна администрация – Русе ще продължи да подкрепя Вашите инициативи в общата кауза за успеха на всяко дете. Убедена съм, че посрещате празника с чувство на гордост и удовлетворение от постигнатото, а също и със стремеж към нови върхове. Висококвалифицираният педагогически колектив, отличната подготовка на учениците и новаторските решения на ръководството превръщат училището в едно от най-предпочитаните в региона“, с тези думи Ачева се обърна към директора Галина Бобева, информираха от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Заместник областният управител каза още, че благодарение на професионализма и отделеността на учителите математическата гимназия редовно е сочена за успешен модел на българското образование. „Сигурна съм, че ще съумеете да съхраните отборния дух и подкрепящата среда, защото те са ключови за по-нататъшните успехи на училището“, допълни още тя. На учениците Ачева пожела да разширяват непрекъснато границите на познанието си, да обогатяват представите си за света и да сбъдват мечтите си. „Продължавайте да сте сред най-добрите. Носете гордо името на своя патрон и преодолявайте с лекота предизвикателствата“, сподели пред учениците заместник областният управител.

Сред официалните гости бяха още председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, началникът на отдел „Образование“ в Община Русе Таня Тодорова, заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова, председателят на училищното настоятелство доц. д-р Галина Иванова, както и председателят на обществения съвет към МГ Палма Тараланска.

Началникът на РУО определи училището като емблематично за Русе и България „Днешният ден е ден, в който трябва да изкажем своята благодарност към всички, които са вградили частица от себе си в този храм на знанието. Възпитаниците на училището са личности, които във времето доказват своя професионализъм и своята човечност“, каза д-р Георгиева и пожела на педагогическия екип здраве, сили, ентусиазъм и упоритост, с които да продължат да градят бъдещето на страната.

От своя страна председателят на Общинския съвет каза, че училището безспорно подготвя отлично образовани кадри. Той сподели, че ще работи за създаване на условия повече от завършилите ученици да остават в нашия град и да работят за просперитета му, правейки го по-добро място за живеене. Пазарджиев пожела на директора Бобева да поддържа високото ниво на математическата гимназия. Галина Бобева пък заяви, че днешният ден е ден за равносметка за направеното и постигнатото, което според нея със сигурност кара всички в училището да се чувстват удовлетворени. На учениците тя пожела да бъдат толерантни, обичащи, напористи, креативни и аналитични.

Заместник-ректорът на Русенския университет сподели, че историята на гимназията ни задължава да крачим смело и гордо с вдигната глава. „Не се ограничавайте в мечтите си“, каза доц. Атанасова на учениците. Доцент Иванова пък им пожела здраве и много успехи.

Председателят на обществения съвет Палма Тараланска припомни римската сентенция, че знанието ни дава сила и ни прави свободни. „Вие учете в храма на знанието, където се дават най-големите възможности и не случайно всички възпитаници на МГ са успели да се докажат във всички области както в страната, така и в чужбина“, категорична бе тя.

Щастлив съм, че мога да поздравя лично Вас и целия преподавателски колектив на гимназията не само за високите Ви педагогически постижения, но и за духовните пътеки, които чертаете за Вашите ученици“, се казва в написаното от кмета Милков.

В училището се обучават 684 ученици от 5 до 12 клас в общо 26 паралелки. Там функционира и изключително модерен STEM-център, а учениците от гимназията се класират редовно на редица престижни национални и международни състезания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Добре де
    А къде са учениците с много награди, медали и пр. постижения? Някъде на задните редове сигурно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари