Международен ден на майчиния език в Русе

0

По повод 21 февруари - Международен ден на майчиния език в Пленарна зала на Община Русе се проведе празничен концерт под надслов „Свят без граници”. Организатори на традиционната проява и тази година са Дружество за културни връзки с Турция „Гюнеш”, съвместно с Дружество „Умут” и Областен съвет по етнически и интеграционни въпроси – гр. Русе. Официални гости на събитието бяха: Ниязи Акйол – Генерален консул на Република Турция в гр. Бургас, Андрей Малакей – вицеконсул на Руската федерация в гр. Русе, Ферихан Ахмедова - народен представител, Явор Янчев - заместник областен управител на Област Русе и много други.

В своето приветствие г-н Янчев изрази възхищението си от таланта на децата, включени в програмата на празничния концерт. От името на Стефко Бурджиев – Областен управител, г-н Янчев поднесе поздравителен адрес на председателя на Дружество за културни връзки с Турция „Гюнеш” г-жа Гьонюл Мехмедова, в който се пише: „В нашия глобализиран свят е важно да пазим и ценим богатото културно и езиково разнообразие, с което може да се похвали страната ни …”

Програмата включваше изпълнения на автентични български, турски, татарски и ромски народни песни и танци. Представлението достави огромна радост на събралата се публика. Участниците бяха възнаградени с бурни аплодисменти за поднесения прекрасен спектакъл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари