Meteo Balkans: Между Русе и Силистра ще се образува буря, която може да е суперклетка

25
За днес в Русенско е обявен жълт код за опасно време
За днес в Русенско е обявен жълт код за опасно време Снимка: Фейсбук

За днес в Русенско е обявен жълт код за опасно време

Според последните изчисления, бурите много скоро ще обхванат цяла Източна България, като най-силни ще са над Североизточна България и района на Бургас, пише Meteo Ballkans. Според данните на SPM между Русе и Силистра ще се образува потенциално опасна буря, която може да е суперклетка.

За днес в Русенско е обявен жълт код за опасно време, като предупреждението е за обилни валежи и гръмотевични бури.

Според прогнозата на метеоролозите в сутрешните часове в Западна България ще се развият гръмотевични бури, на места ще се проявят като много интензивни, с временни усилвания на вятъра, значителни количества валеж и градушки. Около и след обяд явленията ще обхванат източната половина от страната, докато на запад ще затихнат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен, в Дунавската равнина - временно силен. С него дневните температури ще се понижат и максималните ще са от 25°-27° на места в Западна България до 34°-36° в Югоизточна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    Lora
    Тези нищо не познават,кьде е бурята,дьжд,светкавици..
  • 10
    4
    Ами
    Метео Балканс са абсолютни некадърници. Ако ви кажат в Русе ще вали дъжда го чакайте във Варна. Гръмовни заглавия за апокалипсиси им дай. Тъпаци
  • 6
    3
    СвръхАз
    Суперклетките са вид гръмотевични бури, характеризиращи се с наличието на мезоциклон – мощно и постоянно въртящо се насочено нагоре въздушно течение.
  • 0
    2
    Пънчи
    Искам още 4 години кмет
  • 16
    1
    Супер Бенчо
    Няма се страхувате. Супер Бенчо ще Ви оправи.......... по един или по другия начин.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари