Метален прът проби слепоочието на сина на Кали

0
Специалистите в "Пирогов" спасили зрението на Марк Краус
Специалистите в "Пирогов" спасили зрението на Марк Краус

Една обикновена разходка в столичен МОЛ едва не се е превърнала в последната за средния син на фолк дивата Кали и Антон Краус - Марк.

Метален прът е пробол слепоочието на палавия малчуган буквално на милиметри от очите му, сподели БЛИЦ.

Марк Краус е претърпял опасния инцидент преди около една година, но по обясними причини майка му е предпочела да не говори никъде за онзи инфарктен момент. Денят бил четвъртък, а Кали, заедно с майка си, Марк и по-малкият му брат Александър решили да прекарат една забавна вечер в мола, открит малко преди това.

Всичко било спокойно до секундата, в която Кали чула ужасяващите писъци на Марк.

Момченцето издебнало майка си за секунда и се затичало из голям магазин за детски дрехи. В него имало специална конструкция, на която метални прътове подпират плоскост, върху която пък били монтирани закачалки.

Детето не успяло да отреагира на опасността и заболо лицето си в едно от железата. Рукнала кръв и за отрицателно време Марк се озовал в алена локва. Желязото пробило слепоочието на детето и от ужасяващата гледка Кали била на косъм да колабира.

Въпреки паниката, певицата се окопитила и набрала спешния номер 112, за да повика „Бърза помощ”. Екипът са отзовал максимално бързо, след което Марк е бил приет светкавично за операция. Според близки до Кали е имало реална опасност средният й син да ослепее, но за щастие интервенцията минала успешно и към днешна дата Марк е здрав и е добре със зрението.

Седмици по-късно друга беда сполетяло изпълнителката на „Докато спра да дишам”. Най-малкият й син, Александър, също постъпил в болница с тежка инфекция. Всичко това довело Кали до нервен срив. Певицата дори се страхувала, че някоя злонамерена колежка й е направила магия.

Това не е нормално. За една година два толкова сериозни инцидента. Много се страхувам”, изплакала тя пред познати. Нейни близки дори я съветват да направи курбан за здраве, като по този начин да се пресече негативната енергия, която върлувала около семейството й.

Макар отстрани да изглежда, че Кали си има всичко – мъж, деца, кариера, слава, фенове, пари, животът на чалга дивата всъщност е низ от опасности, за които се изисква силна воля и смелост, за да ги преодолееш и да не превъртиш.

Изпълнителката на вечния рефрен „Нашта система 4-4-2” има зад гърба си седем операции. Три от тях са секцио – и тримата синове на Кали са родени с Цезарово сечение. А останалите – за да заличи белезите от жестоката катастрофа, при която оцелява на път за първото си участие, едва 15-годишна.

И преди е писано, но да припомним, че автомобилът „Лада”, с който тийнейджърката пътува, полита от мост към река Искар. Кали изпада от прозореца, далакът й е разкъсан, черният дроб – и той, има фрактура на черепа, гвоздей от дървения мост разпаря главата й много близо до едното й око... Или с други думи – майка и син преживяват почти идентични инциденти!

В централната реанимация на „Пирогов” събират чарковете на начинаещата певица, но в следващите седем дни пациентката се лута между живота и смъртта. Все пак, в началото на август 1990 г., няколко дни след катастрофата на 25 юли, става ясно, че Кали ще живее...

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари