Месокомбинат в Германия пламна с 400 случая на Ковид-19

2
Нови огнища на зараза сред българи и румънци в Германия
Нови огнища на зараза сред българи и румънци в Германия

Нови огнища на зараза сред българи и румънци в Германия 

400 нови случая на Ковид-19 бяха установени в една-единствена фирма в провинция Северен Рейн-Вестфалия, окръг Гютерсло. Всички училища и детски градини ще бъдат закрити.

По данни на Вестфаленблат става въпрос за 470 нови случая в предприятие от най-голямата фирма за месопреработване в Германия "Тьонис". От началото на седмицата досега броят на заразените в окръга стигна общо 600. И предните седмици в Германия на няколко пъти се появяваха огнища на зараза сред чуждестранни работници в кланици.

В Берлинския квартал Нойкьолн също има огнище на коронавирус. Там вече има поне 70 заразени, сред тях и българи.

Положителна проба са дали обитатели на седем жилищни сгради. Става дума за общо 369 домакинства, които междувременно бяха поставени под карантина. В сградите живеят предимно чужденци, много от които - от Източна Европа. До блокирането на жилищните сгради се стигна, след като деца от две училища в района дадоха положителни проби за коронавирус, съобщава "Зюддойче Цайтунг", цитирана от "Дойче веле".

"Някои явно смятат, че коронавирусът изобщо не е опасен", заяви кметът на квартала Мартин Хикел, който разкритикува жителите на Нойкьолн, че се отнасят безотговорно към мерките срещу пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари