Рекордно увеличение на случаите на коронавирус в Германия

0
За последното денонощие са отчетени рекордните 262 752 случая на КОВИД-19
За последното денонощие са отчетени рекордните 262 752 случая на КОВИД-19

За последното денонощие са отчетени рекордните 262 752 случая на КОВИД-19

Германия е нащрек заради ново увеличение на случаите на коронавирус, предаде ДПА. От средата на февруари федералната република си отдъхна с облекчение от спада на новите случаи на коронавируса, но през последната седмица, тази тенденция се обърна.

От дни броят на новозаразените се покачва, което донесе със себе си и предупреждения за шеста вълна на пандемията и нови призиви хората да се ваксинират. За последното денонощие в Германия са отчетени рекордните 262 752 случая на коронавирус.

Също днес седемдневната заболеваемост се повиши значително на 1388,5 новозаразени, а броят на починалите все още е висок - 267 на ден.

Здравният министър Карл Лаутербах отново призова повече хора да се ваксинират с оглед на растящия брой ковид инфекции.

Той заяви днес в Берлин, че неимунизираните са все още твърде много, и добави, че без осезаемо подобрение в този показател, "наесен Германия отново ще има сериозни проблеми".

Мнозина във федералната република очакват покачване на новозаразените след лятото, но някои предупреждават за възможни по-скорошни проблеми.

Ларс Кадерали, учен в сферата на биоинформатиката в Грайфсвалдския университет, каза, че Германия е на прага на шеста вълна на пандемията, основно заради силно заразния подтип на варианта Омикрон ВА.2, в съчетание със започналото облекчаване на противоепидемичните мерки.

Федералната република се готви да предприеме третата и последна стъпка от плана си за отпадане до 20 март на почти всички по-важни мерки срещу разпространението на КОВИД-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари