Мелиха Алиева: Взеха на снахите златото и парите за ремонта ни

62
Сложиха белезници на съпруга ми, почнаха да ги ритат, да го бият пред децата, разказва съпругата на един от задържаните в Русе
Сложиха белезници на съпруга ми, почнаха да ги ритат, да го бият пред децата, разказва съпругата на един от задържаните в Русе Видео: Русе Медиа

Петима души са арестувани в Русе по подозрение в купуване и продаване на гласове.

Това съобщиха на брифинг директорът на ОД МВР-Русе ст.комисар Мирослав Дамянов и зам.-директорът комисар Явор Димитров.

По информация на Русе Медиа трима от задържаните са известният Йосиф Демирев, познат като Йоско, и още двама от роднините му.

При акцията под надзора на прокуратурата са претърсени общо три адреса в Русе, сред които две къщи в ромския квартал „Селеметя“, както и пет автомобила. Иззети са голямо количество банкноти в лева, евро и долари, както и злато. От полицията не уточниха каква е сумата, но на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков посочи, че става дума за около 200 000 лв. Намерени са и списъци с имена, за които от полицията също не пожелаха да коментират каква информация съдържат.

Както вече съобщихме, акцията е започнала около 5:30 часа тази сутрин. Атакуван е бил домът на Йоско, който преди е бил подозиран в купуване на гласове.

Съпругата му Мелиха Алиева разказа, че семейството, в което има две малки деца на 2 и 4 години, е спяло, когато полицаите са влезли. „Счупиха вратите, като влязоха, ги видях с маските. Те ми правят „шът“ и почнаха оттатък да чупят прозорците и вратите. Лягайте долу, вика, на мъжа ми сложи белезници, на двамата ми внуци сложи белезници, почнаха да ги ритат, да ги бият пред децата“, каза тя. Жената показа и стаята, в която е спяло 2-годишното дете, като обясни, че върху него е хвръкнал счупен прозорец.

За намерените в къщата пари Мелиха обясни, че са имали 20 000 лв., които са за дейността на фирмата. Тя се занимавала с ремонти, а златото било на снахите. „Списъци? Няма такова нещо, ние имаме си фирма, те си работят“, каза още тя.

От полицията в Русе категорично отрекоха да има упражнено насилие при акцията. И бяха лаконични относно резултатите.

Тепърва ще се установява съпричастността на задържаните и съгласно взаимодействието, което имаме с Окръжна и Районна прокуратура, ще се прецени техният статус по-нататък. Сумата пари, която е задържана, не е изчислена още. От всички адреси, които са посетени и претърсени, са иззети различни парични суми като доказателства. Предстоят експертизи“, каза зам.-директорът комисар Явор Дамянов, който е ръководил действията на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари