Мехмет Али Агджа: Българите бяха пожертвани

0
Стрелецът на Папа Йоан Павел II напълно оневинява България
Стрелецът на Папа Йоан Павел II напълно оневинява България Видео: NOVA

На 13 май 1981 г., в сърцето на Ватикана Папа Йоан Павел II е прострелян

Кой поръча атентата срещу папа Йоан Павел II? Ексклузивно в ефира на NOVA Мехмет Али Агджа проговори пред Даниела Тренчева, след като в последните 40 години е отказал хиляди покани за интервюта на медии от цял свят. Пред нея той признава, че е обучаван в лагер за терористи, че е бил в България преди покушението срещу папата и е работил с контрабандисти у нас.

На 13 май 1981 г., в сърцето на Ватикана - на площад „Свети Петър“ - се чуват изстрели. Папа Йоан Павел II пада в ръцете на хората, които го придружават, на косъм от смъртта. Датата е известна и като „Денят на апокалипсиса“, а изстрелите срещу папата изглеждат като опит за смяна на световния ред.

Даниела Тренчева сподели, че Али Агджа й разкрива кой му е поръчал атентата и дали действително има българска намеса. През годините се появяват много версии, които са опровергавани от различни служби.    

„Затова не спряхме само с това интервю. Потърсихме хора, които по това време са били в Рим и са се грижили за Сергей Антонов. Които са търсили доказателства, за да опровергаят думите на Али Агджа. Тук е много интересно, защото се оказва, че за всяко едно твърдение нашите дипломати са търсили документи. Аз не очаквах усилията им да бъдат толкова огромни”, споделя журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари