Медицински гривни следят жизнените показатели на възрастни хора

1
Кой може да получи такава помощ?
Кой може да получи такава помощ? Видео: NOVA

Поглед на Северозапад.

Интелигентна система се грижи за здравето на болни и възрастни хора там. Специални гривни денонощно следят жизнените показатели на нуждаещите се и алармират при евентуален проблем със здравето им. Чрез свързани помежду си устройства хората могат да потърсят каквато и да е помощ по всяко време.

Кой може да получи такава помощ и успяват ли възрастните да се справят с тази толкова модерна технология?

Контролни въпроси получава 70-годишната Димитрина Тасева от специален колцентър на БЧК. Жената има много хронични заболявания и се нуждае от непрекъснато наблюдение и грижа. Получава я чрез гривна.

Ние следим нейното състояние чрез гривната и телефона. Той е със СИМ карта, която предава информацията в колцентъра във Враца и там се следи пулс, сатурация, работа на сърцето, енергия на тялото, крачките, които прави. И всичко това дава представа за нейното състояние в момента”, обясни NOVA Ася Кирилова, която е мениджър на проекта в Бяла Слатина. Гривната давала възможност за връзка с колцентъра с натискане само на един бутон, допълва тя.

Димитрина обаче е още по-доволна от това, че може да ги извика винаги, когато се почувства застрашена от каквото и да е. Харесва й, че получава внимание, защото екипът ѝ осигурява дори медицинска грижа на място. Ходят до магазина вместо нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари