"Медика Кор" в Русе има нов адрес

6

От днес русенската кардиологична болница "Медика Кор" е с нов адрес. 

Лечебното заведение се премести в модерно оборудван корпус, разположен на 3-ия етаж на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”, в квартал “Здравец-изток”, улица “Рига” № 35. За гарантиране на най-добрата грижа и лечение на пациентите е осигурена най-съвременна техника за диагностика и терапия.

Болницата е оборудвана с последно поколение ехокардиографи, съдов дуплекс-доплер, стрестест система, апарат за интрааортна балонна контрапулсация, апарати за синхронизирано кардиоверзио с бифазни потенциали.

 Болницата закупи и чисто нов, последно поколение ангиограф.  Той ще се използва за пациенти с всички видове съдови заболявания. С него могат да се извършват коронарографии, периферни ангиографии и инвазивни процедури. Огромното предимство на апарата е, че разполага със софтуер за невроинтервенционални процедури. В него е включена програма, с която по време на мозъчна ангиография може да се определи точно мястото на запушването на мозъчния съд. 

СБАЛК "Медика Кор" е първото частно лечебно заведение в Русе, което  осигурява спешна и планова инвазивна кардиологична помощ на пациенти от Североизточна България.

Дейността на болницата е изцяло обърната към пациента, като му осигурява най-доброто лечение от висококвалифицирани специалисти с помощта на модерна апаратура, както и емоционална подкрепа и милосърдие от страна на целия персонал. Екипът е изграден от лекари и медицински сестри с дългогодишен опит в областта на инвазивната кардиология. 

Лечебното заведение разполага с 4 линейки, които са напълно оборудвани с необходимата апаратура и консумативи за осигуряване на спешна и навременна помощ на пациентите. Изградена е система, която скъсява максимално времето за постъпването на пациента в болницата до старта на терапията чрез ранно известяване на екипа, който го очаква. Това е гаранция за осигуряване на възможно най-бърза и своевременна помощ.   

През годините досега лекарите в кардиологичната болница са спасили  близо 20 000 пациенти от областите Русе, Разград, Търговище и Силистра. Лечебното заведение е предпочитано и от десетки чужденци, които имат нужда от диагностика и лечение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари