Мечка се появи до детска градина в Априлци

6
Животното бе заловено и отново пуснато в природата
Животното бе заловено и отново пуснато в природата

Животното бе заловено и отново пуснато в природата

Отново проблем с мечка, този път в Априлци. Животното се появило до детска градина в курортния град.

„Категорично, това е проблемната мечка от Габрово. След като беше хваната и упоена там, бе пусната на територията на Национален парк „Централен балкан”, каза Добромир Нейков, директор на ТП ДЛС „Русалка” - Априлци, предаде NOVA.

Мечокът е засечен и на други обществени места да търси храна. Първите сигнали за появата му са подадени на 22 май.

„След проверка на място установихме, че става въпрос за 2-3-годишна мечка с GPS нашийник. Свързахме се с Владимир Тодоров, биолог и член на WWF, и той потвърди, че това е въпросната мечка, сподели още той.

Директорът добави още, че мечката е много социална, не изпитва страх от хората и предупреди, че близкият контакт с нея е изключително опасен.

Местните хора настояват животното да бъде приютено в зоологическа градина или специализиран парк, тъй като не смятат, че преместването му на друго място в дивата природа ще реши проблема. В противен случай може да се наложи мечката да бъде отстреляна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ДарБожи
    Не мечката е в нашите земи… ние сме сред тях най нагло… по опасно животно от ‘човека’ няма! Ма*ната на тоя дето иска да умъртви животинката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари