Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия: Не се срамувам и не съжалявам!

5
Нямах друг избор. Направих го от морални съображения, категоричен беше 61-годишният Светлозар Раянов
Нямах друг избор. Направих го от морални съображения, категоричен беше 61-годишният Светлозар Раянов

Нямах друг избор. Направих го от морални съображения, категоричен беше 61-годишният Светлозар Раянов

61-годишният Светлозар Раянов, счупил плочата на Паметника на Съветската армия, е категоричен, че не се срамува и не съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се страхува, защото от вчера чете много крайни коментари по свой адрес, предаде NOVA.

„Мотивира ме моята непримиримост към войната. Мотивира ме речта на Путин, който втвърди тона в тази война, както и действията на г-жа Митрофанова, която поднесе цветя на този паметник в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно реших, че трябва да направя нещо, да изразя своите огорчение и възмущение”, каза Светлозар Раянов. Той работи като преводач от немски език.

Решил го спонтанно предишната вечер. Казва обаче, че нарочно не отишъл през нощта, а на следващата сутрин около 9:30 часа. „Надписът на тази плоча е историческа лъжа”, категоричен е Раянов. Осъзнава, че това е вандализъм. „Съжалявам, че се стигна дотам да нямам друг морален избор, освен да го направя. Нямах друг избор. Направих го от морални съображения, категоричен е той.

След като ударил с чук плочата се качил в колата си и потеглил към вкъщи. Разказва, че 10 минути по-късно получил обаждане от служител на МВР. Признал за стореното, защото бил заснет от камери. По молба на полицая Раянов се върнал при паметника, за да бъде арестуван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    27
    възмутен
    Текстът на плочите на този "паметник" са чиста проба лъжа и пропаганда. Ако не целият паметник, то плочите трябва моментално да бъдат демонтирани. За вечни времена. Или да се заменят с нова плоча - "Да помним окупационната армия, да не се повтори никога"
  • 0
    26
    Д'Шофера
    С този чук да ти строша кухата и продта глава и ръцете !!!
  • 1
    25
    turkofob
    Аз мразя турците и Турция .В Русе Младежкия парк има една паметна плоча на някакъв турски султан посетил Русе . Макар и да не ги харесвам ,не бих си позволил да счупя или навредя на този паметник . Все силните на деня са събаряли и накрая живеем в една безпаметна кочина . Затвор за този боклук и там да го лекуват .
  • 1
    24
    Бочо
    Еее и тука ли лаете копейчовски фашаги .По голямото зло от немския фашизъм е руският фашизъм е сега се надига. Има си и фюрер и СС и гестапо. Смърт на фашизма.
  • 0
    23
    Русия напред
    Сега да го възстанови, да се извини и да се засрами. Олигофрен долен. Аааа и забравих, да всеме един автомат и да ходи в украйна да се зарови в някой окоп.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари