МЪЖЪТ С МНОГО САМОЛИЧНОСТИ: Говорят майка му и още потърпевши

1
Съученици и съседи на Маринов разказват, че историите за неговите различни самоличности са известни на всички
Съученици и съседи на Маринов разказват, че историите за неговите различни самоличности са известни на всички Видео: NOVA

Съученици и съседи на Маринов разказват, че историите за неговите различни самоличности са известни на всички

Преди две седмици след разследване на "Здравей, България " беше задържан Никола Маринов - човек с много самоличности - пилот, автомобилен състезател, прокурор, моторист… и дори лекар. След излъчването на репортажа, към екипа на NOVA се обърнаха още хора, попаднали в схемите на Маринов. Право на отговор поиска и неговата майка Константина Корчева.

Никола Маринов беше задържан от екип на Икономическа полиция към 1 РПУ. В момента е с повдигнато обвинение за измама и с постоянна мярка „задържане под стража”. След репортажа с екип на телевизията се свързаха още хора, които по думите им са подведени от Маринов. Сред тях има и жени, които се срамуват, че са станали жертви на подобна измама.

Съученици и съседи на Маринов разказват, че историите за неговите различни самоличности са известни на всички. За свои съученички е казвал, че предлагат интимни услуги срещу пари. Майка му потвърждава всичко за сина си. Тя също се свърза с екипа ни. На срещата Корчева беше подкрепена от Николай Колев – Босия, отец Георги Иванов и Йорданка Колева – бивш кандидат за президент, позната под името Йоана Рубин.

Потърсих ви, за да дам отговор на всички клевети, които бяха пуснати. Моят син беше арестуван в едно заведение. Той може да е твърдял, че е прокурор, може и да не е. Знам, че той има много тънък хумор и иронизира хората”, каза тя пред NOVA.

Ден преди интервюто, Корчева е заснета на запис да уговаря хора какво и как да заявят пред камерата ни. Основното, което ги е съветвала, е да покажат сина ѝ в най-добрата му светлина.

По данни на Софийската районна прокуратура Маринов вече има два присъди за кражби и една за домашно насилие. Има образувано и друго наказателно производство за закана за убийство, което не е приключило.

Продължават да текат действия по разследването срещу Никола Маринов. Сигналът е подаден от човек, който е станал жертва. Благодарение на него, на вас и разследването, мъжът е задържан на място от Икономическа полиция. Има и други сигнали от други потърпевши”, обясни комисар Добромир Обрешков.

Такъв тип измамници се раждат такива, притежават харизма и оказват влияние на другите хора, посочи комисарят. При подобни измами жертвите много рядко подават сигнали било то от срам, или от страх.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари