Мъж влиза в затвора за побой на полицай

0
Васил е осъден и за това, че е  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред
Васил е осъден и за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Районна прокуратура – Русе,  34-годишен мъж  е осъден на 9 месеца лишаване от свобода при общ режим и обществено порицание за нанасяне на телесна повреда на полицай и за хулиганство.

Васил П. се призна за виновен за това, че на 16.09.2016 г. в гр. Ветово, обл.Русе, причинил лека телесна повреда на младши  автоконтрольор при РУ- Ветово,  като телесната повреда е причинена при изпълнение на службата му – при извършване на действия, свързани с контрол по Закон за движение по пътищата -  престъпление по чл. 131, ал.  2, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Той е осъден и за това, че е  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на  публично място на ул.“Неофит Рилски“ в гр.Ветово,  по време на полицейска проверка крещял и обиждал полицейски служители –  двама полицаи  в Охранителна полиция  при РУ-Ветово, захвърлил демонстративно поисканата му лична карта по полицейски служител, нанесъл удар по  предно обзорно стъкло  на л. а. „Форд Фокус”,  като го счупил  и ударил в областта на рамото единия  полицай,  като му причинил болка и страдание, без разстройство на здравето - престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.        

Обвиняемият бил спрян за проверка от полицейските служители, които се представили и му поискаме документите. Тогава той се обърнал към тях с думите: „Кои сте вие, не съм карал!”. След което излязъл от автомобила и започнал да обижда полицаите, да удря с юмрук по предното обзорно стъкло на автомобила, който управлявал, докато го счупил. Бил видимо пиян, а и самото му поведение сочело на това. Заявил на полицаите, че заради  тях бил  счупил стъклото на автомобила и те трябвало да му го платят, извадил личната си карта и я хвърли по полицая, разкрещял се отново и ударил с юмрук единия униформен. Обвиняемият е осъждан.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари