Мъж влиза в затвора за измама с 3 лотарийни билета

2
Мъжът бил разпознат от продавачките и от записа на камерите на магазина
Мъжът бил разпознат от продавачките и от записа на камерите на магазина

Една година ще лежи в затвора мъж от Благоевград за измама с три лотарийни билета.

Г. Ханджийски купил талоните за моментни игри от хранителен магазин. На първия билет преправил числото 87 на 37, чрез претриване на повърхността на талона, и така го "направил" печеливш за 20 лв.

Върнал се в търговския обект и го предоставил на продавачката, като казал, че ечели 20 лв. Жената не проверила баркода, а само погледнала талона и дала парите на клиента.

Няколко часа по-късно той отново отишъл в същия магазин и си купил други два билета. В единия преправил числото 37 на 87, а в другия преправил 49 на 19. Върнел се обратно да си търси двете печалби пак по 20 лв. По същото време в магазина нямало интернет, за да се провери дали наистина билетите печелят, а измамникът поискал нови два по 3 лв. и си взел 34 лв. остатък от печалбата.

По-късно, когато връзката с интернета била възстановена, се оказало, че и трите талона не печелят. Мъжът бил разпознат от продавачките и от записа на камерите на магазина.

На делото в съда стана ясно, че той е многократно осъждан. На първа инстанция получи 3 г. затвор, но окръжният съд в Благоевград му намали окончателно присъдата на 1 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари