Мъж убил жена си и я преоблякъл за погребение

1
Обадил се на дъщерите си, че майка им е починала, а те пък потърсили траурна агенция
Обадил се на дъщерите си, че майка им е починала, а те пък потърсили траурна агенция Снимка: Infomreja.bg

“Не знаем дали Сашо е убил жена си, докато е бил пиян, ама ние трезвен в махалата не сме го виждали.”

Това казаха съседи на 65-годишния Сашо Димитров, обвинен в жестокото убийство на 64-годишната си жена Райка в Кюстендил.

До трагедията се стигнало след системно домашно насилие и упражняване на физически и психически тормоз, е становището на прокуратурата след разпит на съседи на семейството.

Kървавата драма се разигра на 18 януари през деня в апартамент на втория етаж на блок 184 в кв. “Герена”. Там живеели сами пенсионираният наскоро Сашо, когото в квартала наричат чичо Алфи, и жена му Райка. Двамата имат две дъщери, но те живеели със семействата си отделно, пише 24 часа.

Сашо за пореден път прекалил с алкохола. Между него и жена му възникнал скандал. Съпругата му Райка от години не излизала от семейното жилище, защото страдала от страхова невроза

При разправията Сашо започнал да налага жена си с юмруци и ритници. След това грабнал кухненски нож и я намушкал няколко пъти.

Когато тя издъхнала, той се опитал бързо да прикрие следите. Измил старателно стените на стаята, опръскани в кръв. Преоблякъл жена си и я подготвил за погребение. Обадил се на дъщерите си, че майка им е починала, а те пък потърсили траурна агенция, за да организират погребението.

Служителка на агенцията пристигнала в дома с отпечатани некролози за погребение на 20 януари, както и с всички други траурни атрибути. Имало готово и съобщение за смърт от медицинско лице, а от общината бил издаден и смъртен акт. Тялото на жената било транспортирано до моргата. Там при преместването роднините забелязали под главата ѝ кръв и рана. Веднага се усъмнили, че смъртта е настъпила по естествен начин, и подали сигнал в полицията.

Оперативно-следствена група направила обиск и оглед на апартамента. Открили ножа, с който жената е била намушкана. Установили и опитите да се заличат следите от кръв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари