Мъж стигна до болница, след като изпил 5 литра вода

5
Няколко дни той прекарал в реанимация на апаратно дишане. Лекарите стигнали до извода, че неговите действия довели до оток на мозъка
Няколко дни той прекарал в реанимация на апаратно дишане. Лекарите стигнали до извода, че неговите действия довели до оток на мозъка

Във Великобритания мъж попаднал в болница заради това, че ежедневно изпивал по пет литра вода, за да се избави от симптомите на коронавируса, пише “Дейли Мейл”

 С такова количество течности Люк Уилямсон отмил почти всичкия натрий от своето тяло. Това едва не довело до фатални последствия за него. 

Съпругата на Люк разказала, че цяла седмица мъжът й се чувствал зле и го посъветвали да пие повече течности. Една вечер той се запътил да си вземе вана, но, излизайки, паднал. Жена му не успяла да влезе в банята, тъй като вратата била заключена, обаче веднага извикала “Бърза помощ”.

Медиците пристигнали след 45 минути като цели 20 минути мъжът не отговарял. Няколко дни той прекарал в реанимация на апаратно дишане. Лекарите стигнали до извода, че неговите действия довели до оток на мозъка, предава zdrave.to.

Сега Люк се възстановява и скоро може да се върне към нормален начин на живот. Специалистите инфекционисти дават нужните съвети на хората, които се лекуват от коронавирусна инфекция в домашни условия. И, да, при лечение на коронавирус е необходимо да се увеличи количеството приемани течности, но не чак толкова. Освен това е нужно да се приемат и витаминизирани напитки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук