Мъж се хвърли в пламъците, за да спаси жена от пожар в Русе

17
Пожар е избухнал тази сутрин около 10:00 часа в блок „Олимп“ в Русе
Пожар е избухнал тази сутрин около 10:00 часа в блок „Олимп“ в Русе

Пожар е избухнал тази сутрин около 10:00 часа в блок „Олимп“ в Русе

Огънят е възникнал на деветия етаж, където живее сама 30-годишна млада жена в инвалидна количка. По информация от съседи вечер е идвала жена, която да полага грижи за нея.

Семейство от съседния блок случайно са видели пламъците, които са излизали през терасата. Жената веднага е подала сигнал на тел.112, а мъжът ѝ – Иван Костадинов, се е втурнал да помага, стигнал е до апартамента и е влязъл вътре. С подръчни средства – вода и леген от кухнята, е успял да угаси пламъците. Открил е младата жена в съседната стая, където е успяла да се скрие от пожара. Тя не е пострадала, но заедно със спасителя си бяха прегледани от екип на Спешна помощ, предаде Русе Медиа.

На място са били изпратени три пожарни и вишка, а районът бе отцепен от полицията. Пожарникарите са овладели окончателно огнището, загасено вече от съседа.

Съпругата на спасителя разказва за случилото се, но не пожела да застане пред камера. Във видеото може да чуете разказа ѝ, както и какво сподели съпруга ѝ.

Най-вероятно пожарът е тръгнал от незагасена цигара, която собственичката е пушила на балкона. Причините са в процес на изясняване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 40
    2
    Браво
    Има истински хора все още. Не всичко е пропаднало и не всичко е загубено. Браво на комшията.
  • 63
    1
    Калоян
    Браво на човека, евала на такива хора като него.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари