Цветан Кръстев от Ценово се кандидатира за президент!

0
Ако бъда избран, минималната пенсия ще стане 2 500 лв., а минималната заплата 7 хил. лева
Ако бъда избран, минималната пенсия ще стане 2 500 лв., а минималната заплата 7 хил. лева

Кандидатурата си за президент на Републиката щял да издигне Цветан Кръстев от Първомайци.

В момента мъжът, който се занимава с йога, си търси вице, разказа regnews.net За целта 66-годишният мъж пуска обяви в местен вестник, като надеждата му е да намери съмишленик, с който да се изправят срещу лошото управление на България. Преди това обаче кандидатът иска да намери и поне други 21 човека, които да основат инициативен комитет и да го номинират. 

Цветан Кръстев е роден в русенското село Ценово, но от 1960 г. живее в Първомайци. Смята, че може да се справи с управлението на страната и да направи така, че народът вече да не е беден и страдащ. "Не съм жаден за кокала, само искам да помогна на хората, обяснява Кръстев, който през 2003 г. имаше амбицията да стане министър-председател", съобщава "Велико Търново.утре".

Кандидат-президентът има поредица авангардни идеи как да се подобри състоянието на българите. На първо място поставя данъците, като според него събирането им е криминално престъпление. Една групичка се издържа от тези данъци, вместо да работи, развива тезата си Кръстев, и допълва, че Наказателният кодекс също се нуждае от ремонт. 

Ако бъда избран, минималната пенсия ще стане 2 500 лв., а минималната заплата 7 хил. лв. Държавата може да бъде богата и без да се събират данъци, убеден е Цветан Кръстев

Според него голямата драма в България е, че все така на управляващите постове се избират хора от обкръжението на Тодор Живков. Тези хора просто си смениха цвета, влязоха в какви ли не партии. А партиите са излишни, категоричен е Кръстев. Точно защото партиите са излишни, той избира варианта да се кандидатира с подкрепата на инициативен комитет. 

Друга негова идея е народното представителство да спре да съществува в сегашния му вид, а функциите на депутатите да изпълняват кметовете. Всъщност подобни иновативни предложения Цветан Кръстев прави от 1990 г. насам пред почти всички министерства. Преди 3 г. в профила си в социалната мрежа пък Кръстев публикува свое виждане за бъдеща Конституция на България.

Сред акцентите в нея са, че Републиката трябва да се управлява с „безданъчно-правителствено безпартийно управление” с министър-председател, избран от народа с явно неелектронно гласуване, че вземането на данъци за жилища и собствени моторни превозни средства от всички, които живеят в Република България, ще се наказва с доживотен затвор, че Република България ще бъде в приятелски отношения с Русия, Америка и Африка, както и с извънземни цивилизации в цялата Галактика.

За своя заслуга Цветан Кръстев приема факта, че България се кандидатира и бе присъединена към Европейския съюз. Точно така трябва да се развива континентът – да няма отделни държави, а само една и тя да е Европа, обяснява Кръстев. 

За себе си казва, че висшето му образование му е дадено от Господ. Навремето с ясновидските си способности предрекъл, че Бойко Борисов ще стане главен секретар на МВР и че ще върши работата си добре. Борисов и сега го прави, но хората не го разбират, смята Цветан Кръстев

Изискванията му към човека, който ще застане редом с него в кандидатпрезидентската кампания, не са много. На първо място вицето трябва да умее да работи с компютър. "Нужно е и да е грамотен и да разбира от закони – няма как тепърва да почна да му обяснявам кое как става", казва Цветан Кръстев. Допълнително условие е мераклията да е безпартиен. 

В най-скоро време Цветан Кръстев ще започне събирането на подписи за издигането му. Първият пункт, който ще разкрие, ще бъде в Русе. Дотогава се надява да събере и нужните 100 лв. за регистрацията на кандидатурата му в ЦИК. 

Източник: RegNews.NET
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари