Мъж изпадна в кома след вадене на зъб

1
Зъболекарят не е успял да спре кръвта, която потекла от устата му
Зъболекарят не е успял да спре кръвта, която потекла от устата му

Завчера 30-годишен млад мъж от сатовчанското село Плетена изпадна в кома на зъболекарския стол в селото си секунди след като му извадиха зъб.

Зъболекарят не е успял да спре кръвта, която потекла от устата му. Няколко дни преди това младежът се порязал с косачка при косене на трева и от раната няколко часа текло кръв. Изпадналия в безсъзнание млад мъж бил закаран в благоевградската реанимация на болницата, но въпреки, че веднага е бил поставен на апаратно дишане не е могъл да дойде в съзнание: “Касае се за болен човек от левкемия, едва сега се установи истинската причина за заболяването му", каза  д-р Огнян Митев, шеф на МБАЛ-Благоевград, цитиран от МОНИТОР.

"Положението му е много сериозно, касае се за отравяне на кръвта, има силно завишени показатели и нисък хемоглобин от кръвозагубата. Въпреки че му е прелята доста нова кръв има сериозна опасност за живота му”, допълни д-р Митев. В сряда близки на семейството пристигнаха в Благоевград след линейката, като се организираха да даряват кръв, ако се наложи.

Цялото село е съпричастно към драмата с младия мъж и жителите му искат да помогнат кой с каквото може. Те твърдят, че е изключително трудолюбив, имал собствен камион, с който им прекарвал дървата.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари