Масово бягство от затвор в Индонезия

0
Полицията започна операция по издирването на 100 затворници
Полицията започна операция по издирването на 100 затворници Снимка: AFP

Масово бягство от затвор в Индонезия.

Полицията започна операция по издирването на 100 затворници, избягали от място за задържане на остров Суматра рано в събота сутрин, съобщава АФП, цитирана от БНТ. 

Задържаните успели да избягат от затвора в областта Сиак, в който имало общо 650 задържани, след бунт и последвал мащабен пожар. Кадри, разпространени от местни медии, показаха огромните пламъци, погълнали сградата.

Към момента органите на реда са издирили и заловили 115 затворници, но още 100 са на свобода. На помощ на местните власти е изпратена армията, която се е включила в операцията по издирването.

Според информация на близки на част от затворниците, бунтът избухнал, след като надзирателите пребили жестоко няколко от задържаните, които били уличени в употребата на амфетамини.

Трима затворници са получили рани от нож, а полицай е бил прострелян по време на размириците, посочват местни медицински източници.

Бягствата от затвора са нещо обичайно в Индонезия, където затворниците са държани при лоши санитарни условия в често претъпкани места за задържане.

През 2013 г. имаше особено много бягства от затвора – включително случай, при който избягаха 150 задържани, някои осъдени за тероризъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари