"Мащабно" полицейско издирване на количка от хипермаркет

0
4-рима служители на МВР "спасиха" количка, собственост на Кауфланд
4-рима служители на МВР "спасиха" количка, собственост на Кауфланд

Половин дузина служители под пагон взеха участие в извънредна операция по спасяването на количка, собственост на търговска верига.

Екшънът се разиграл в ранните часове на 23 декември в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. За нея разказа Стоян Китев, който по неволя е станал част от криминалния сюжет, пише "Марица".

Всичко започнало малко след полунощ, когато Стоян и двама негови приятели се прибирали след купон. Близо до кръстовището на булевардите „Пещерско шосе“ и „Васил Априлов“ те намерили въпросната количка за пазаруване от намиращия се наблизо хипермаркет. „Това си е сбъдната мечта. Всички сме гледали филми, в които младежи се возят в подобна количка. Взехме я с нас и се запътихме в посока прелеза на „Пещерско шосе“, като и ние решихме да "покараме". Тъй като ни е по път, възнамерявахме да оставим количката на паркинга на „Кауфланд“, за да могат служителите да си я приберат“, твърди Китев. 

Всичко се променило пред пощата в квартала, където младежите се спрели за няколко минути. Внезапно били приближени от служители на МВР, които по това време патрулирали из квартала с полицейски бус. Униформените явно забелязали случващото се и решили да сгащят момчетата на местопрестъплението. 

Те обградили Стоян и приятелите му, поискали документите им и започнали кръстосан разпит за произхода на количката. Тъй като казусът им се видял сложен, извикали и подкрепление от Второ РУ, понеже случаят бил в техния обхват на действие. Пристигнали още униформени в патрулка. 

Работата стана дебела и явно нямаше да се размине просто така. Трябваше да ходим до районното, където да пишем обяснения", разказа Китев. 

Младежите помогнали на униформените да качат количката в буса и всички дружно тръгнали към Второ РУ. В крайна сметка момчетата извършили „доброволното предаване“ на органите на МВР и количката била спасена.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари